Parts & Specs

Diverse Interieur-onderdelen


Lederen Bekleding


lederen bekleding

De lederen bekleding is een luxe uitvoering van het interieur van een auto. Vooral de duurdere merken in het topsegment hebben lederen bekleding standaard in hun assortiment. Het leer slijt weinig, vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk schoon te maken in tegenstelling tot de van stof gemaakte interieurdelen.

Interieur


interieur

Onder het interieur wordt verstaan de aankleding van binnen; de voorstoelen en de achterbank en de verdere bekleding van de deuren en het uiterlijk van het dashboard.

Mattenset


mattenset

De mattenset in de auto is veelal de sluitpost. In de reguliere en internet handel zijn er van alle automerken en in alle gewenste kleuren passende mattensetten te koop.

Dashboard


dashboard

Het dashboard is het controlepaneel onder de voorruit. Het omvat een aantal controlelampjes en instumenten waarvan de belangrijkste de snelheidsmeter is. Verder zijn er meters aanwezig zoals kilometerteller, toerenteller, thermometer, brandstofmeter enz..

Stoelen


stoelen

Een autostoel (ook wel zitting genoemd) is een speciaal soort stoel voor gebruik in auto's. Autozittingen zijn gemaakt van relatief goedkope maar sterke materialen zodat ze slijtvast genoeg zijn om zo lang mogelijk mee te gaan.

Sommige auto's hebben elektrisch bedienbare stoelen. Dit betekent dat de vorm van de zitting en de zithoogte middels knopjes aan de zijkant of in het deurpaneel aan te passen zijn aan de vorm van je lichaam.